Populaire champagne smaaknotities

maandag 18 juli 2011

Champagne Ayala

Wijnhuis Ayala staat in Ay. Het huis stelt hoge kwaliteitseisen: er wordt alleen gebruik gemaakt van de eerste persing en de wijnen rijpen veel langer op droesem dan wettelijk verplicht.

Ayala Blanc de Blancs
 

Bijschrift toevoegen


Gemaakt van 100% chardonnay uit uitsluitend Grand Cru-wijngaarden en rust minstens 6 jaar op droesem. En heeft een suikergehalte van 8,5g/l.

Lichtgoud van kleur, fijne mousse.
Intense aroma met tonen van rijpe citrusvruchten, honing, gedroogde vruchten en een subtiel vleugje hout.
De smaak is vol en perfect in balans en heeft een lange frisse en zeer aangename afdronk.
Een zeer lichte en elegante cuvee met een intens karakter en finesse.

serveertemperatuur 8 tot 10 C

win/spijs advies: aperitief, bij verfijnde voorgerechten, visschotel, witvleesgerechten of bij een fris dessert met rijp tropisch fruit.




Ayala Brut Majeur


De Brut Majeur rijpt 2 tot 3 jaar op droesem. Gemaakt van 40% chardonnay, 40% pinot noir, 20% pinot meunier. Er worden vrijwel uitsluitend druiven van Grand- en Premier Crus wijngaarden gebruikt. Suikergehalte 8 g/l.

De pinot noir geeft de wijn structuur en intensiteit (een lange afdronk), terwijl de chardonnay voor complexiteit en finesse zorgt, zorgt de pinot meunier voor frisheid en fruit.

Serveertemperatuur 8 tot 10 C

wijn/spijs advies: aperitief, bij verfijnde voorgerechten en lichte hoofdgerechten. Combineert ook goed met een fris dessert met vers fruit of tarte tatin.





Ayala Rose Majeur



Gemaakt van 51% chardonnay, 30% pinot noir, 10% pinot meunier en 9 % pinot noir stille wijn afkomstig van de wijngaard Mareuil-sur-Ay van oude wijnranken.

De Rose Majeur heeft minimaal 2 jaar gerijpt op droesem. Het suikergehalte is 7.5 g/l. En heeft een levendige licht roze kleur. Aroma's van rood fruit, framboos, aardbei en kersen.
Het hoge percentage chardonnay zorgt voor elegantie en finesse.

serveertemperatuur 8 tot 10 C

wijn/spijs advies: feestelijk aperitief, bij voorgerechten met schaal- en schelpdieren. Bij visgerechten of een dessert met vers fruit.





Ayala Brut Zero Dosage

Brut Zero Dosage is een brut geproduceert zonder toevoeging van suiker. Gemaakt van 40% chardonnay, 40% pinot noir, 20% pinot meunier.
Deze champagne is prachtig in balans: mooi rond, zacht, fruitig en fris.

serveertemperatuur: 8 tot 10 C

wijn/spijs advies: als aperitief, bij gerechten met oesters, schaal- en schelpdieren.










Perle d'Ayala

De Perle d'Ayala is de prestige champagne van dit huis. De hoge kwaliteit wordt verkregen door o.a. gebuik van uitsluitend Grand Cru-druiven (80% chardonnay, 20% pinot noir) en een rijping op droesem van minstens 6 jaar. Dit laatste geeft de wijn zijn volle smaak.

De kleur is strogeel. Prachtige miniraliteit en mooi volume dankzij het lange contact met de droesem.

Serveertemperatuur: 8 tot 10 C.

wijn/spijs advies: vis of gevogelte combineren fantastisch met deze rijke champagne. ook geitenkaas en smaakrijke zachte kazen zijn een heerlijke combinatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten